Att driva företag är en konstant kamp om att göra rätt drag. Man skall erbjuda rätt produkt till rätt pris och sedan producera den produkter med rätt människor som i sin tur får rätt betalt.Hur slipar du då dig själv för att se alla möjligheter och fallgropar som konstant presenteras? Hur gör man sig själv smartare och mer snabbtänkt?

smart kille

Utmana dig själv

För att hålla hjärnan ung behöver du även hålla den igång, du behöver utmana dig själv. Spel som schack eller poker kan vara perfekt för detta då det tvingar dig att både analysera spelplanen och räkna på sannolikheten samtidigt som du måste läsa av din eller dina motståndare. Då poker dessutom innehåller ett lager av riktig finansiell risk så kan du verkligen testa dig själv hur du kan hantera högrisksituationer.

Träna

Första steget mot att bli smartare är att se till att kroppen är hälsosam. Hjärnan behöver precis som alla andra delar av kroppen en konstant tillgång till rätt mineraler, vitaminer, fetter och sockerarter. Om du på något sätt är ohälsosam så kan du rubba den balansen och försämra din intelligens. Tester visar att personer med starkare och mer vältränade hjärtan även har betydligt yngre hjärnceller. Det är med andra ord bäst att sätta igång med konditionsträningen också.

Ät rätt

Mat är även det en viktig del i att hålla både kropp och huvud hälsosamt. För det mesta handlar det om samma regler som alltid, ät lagom av allt och få rätt vitaminer, det finns dock en del saker som sticker ut. En studie från Barcelona pekar på att din hjärna fungerar mer effektivt om du startar dagen med kaffe och socker, en effekt som inte finns om man bara tar det ena.